Patikointi

Parra on Muinaisvuorten reitistöjen solmukohta. Monipuolisimmillaan reittien anti on juuri Parran ja läheisen Suksenjärven ympäristössä.


Muinaisvuorten reitistöt

Reitit kulkevat polkuja ja metsäteitä pitkin Teuvan ja Karijoen metsäisissä maisemissa. Reittejä voi hyödyntää lyhyempiin tutkimusretkiin tai koko päivän patikointiretkeen. Reitistöllä on myös yöpymiskelpoisia kämppiä ja laavuja.

Reitit on merkitty maastoon selvästi erottuvin merkkikepein ja opastein.

JSK_7073_ASk_1100x584
reitistot1_1100x584

Muinaisvuorten reitistölle pääsee useasta eri pisteestä. Parrassa hyvä lähtöpiste on Luonto-Parran pihapiiri, josta löytyy myös iso karttaopaste. Autoille on runsaasti pysäköintitilaa.

Kartta Muinaisvuorten reitistöstä (Retkikartta-palvelu): Retkeilyreitti Parra-Suksenjärvi-Sivi

Retkikartta-linkin kautta näkyvät kaikki Muinaisvuorten reitistön osat. Reitistö muodostuu toisiinsa yhdistyvistä retkeilyreiteistä Parra-Suksenjärvi-Sivi, Parra-Suksenjärvi-Pappilankangas, Parra-Loukaja-Äystö ja Karijoki-Kakkori-Parra.

Muinaisvuorten reitistön varrelta löytyvien kohteiden kuvaukset (Visit Suupohja -sivusto): Muinaisvuorten reitistöt, kohteita

Runsaslumisena talvena osa reitistöstä on hoidettuja latuja. Silloin Parrasta pääsee kymmenien kilometrien latuverkostoon.

JSK_0568_1100x584