Hiihto

Parran valaistu lähilatu kulkee nousten ja laskien Parravuoren ympäri. Hyvälumisena talvena Parrasta pääsee jopa 70 kilometrin retkilatuverkostoon.


Parran valaistu lähilatu 5 km

Latu kulkee pururatapohjalla vuoren yli koukaten ja palaten jälleen. Ladulla on nousua ja vauhdikkaitakin laskuja. Yhdyslenkkien kautta voi tehdä vaihtelevan pituisia lyhyempiä lenkkejä.

Latuja ei lumeteta, joten ne ovat luonnonlumen varassa. Mahdollisuudet latujen hoitamiseen vaihtelevat siis kunkin talven lumitilanteen mukaan.

Auton voi pysäköidä joko Luonto-Parran tai sitten Snowpark Parran pysäköintialueelle. Luonto-Parran puolella ladulle pääsee pihapiiristä. Snowparkin puolella on helpointa hiihdellä ladulle heti pysäköintialueelle tultaessa sen vasemmasta kulmasta.

Jos lähtee ladulle hämärän aikaan, valaistus on itse sytytettävä. Luonto-Parran puolella valokytkin sijaitsee pihapiirin keskellä rakennusten välissä olevassa pylväässä. Snowparkin puolella kytkin löytyy parkkialueelle tultaessa heti vasemmalta valopylväästä. Sytyttämisen jälkeen valot palavat klo 21 saakka.

Parra_huipulta_ladut_1_1440x768


Pidemmät ladut retkeilyyn 15 – 30 km

Hyvälumisena talvena Parrasta pääsee jopa 70 kilometrin latuverkostoon. Ladut mukailevat Muinaisvuorten retkeilyreittejä. Latulenkistä esimerkkinä on Sivin lenkki. Yhdysladut vievät myös Pappilankankaan hiihtomajan laduille sekä Karijoen Kakkorin hiihtomajalle.

Auton voi pysäköidä Luonto-Parran pysäköintialueelle. Latuverkostoon pääsee Luonto-Parran pihapiiristä lähtevää yhdyslatua, joka myöhemmin haarautuu eri lenkeille. Pihasta löytyy opastustaulu.

Sivin lenkki 15 km

Sivin latulenkki suuntaa Parrasta etelään. Latu kulkee Järvikämpän, Suksenjärven ja Lutakkonevan kautta takaisin Parraan. Reitti on helppo hiihtää, sillä kovin isoja mäkiä ei ole.

Matkan varrella on idyllinen Sivin kämppä, jossa voi nauttia eväitä. Myös Sivin laavulla voi paistaa makkarat.

Pidemmät ladut Pappilankankaalle ja Kakkoriin 25 – 30 km

Sivin lenkiltä voi jatkaa Pappilankankaan hiihtomajalle vievää yhdyslatua. Latu haarautuu Suksenjärven kohdalla. Parrasta Pappilankankaan hiihtomajalle on hiihtomatkaa 15 kilometriä yhteen suuntaan. Ladun varrelta löytyy Järvikämpän lisäksi pari laavuakin.

Samoin Sivin lenkiltä lähtee yhdyslatu Karijoen Kakkorin hiihtomajalle. Latu haarautuu opastettuna Sivin lenkin eteläisimmästä kohdasta, lenkin puolivälistä. Parrasta Kakkoriin on matkaa 13 kilometriä yhteen suuntaan. Ladun varrella on Sivin lenkin kiertosuunnasta riippuen parikin kämppää ja kolme laavua.

Parran larut (Facebook)

Parran larut4_1100x584